Welkom bij thermische-printkoppen.nl
UK NL


 

Het onderhouden van een thermische printkop.

De meeste printers hebben een mogelijkheid om de printkop eenvoudig te openen.
Verwijder het thermotransferlint en het etikettenmateriaal en maak de printkop schoon met behulp van de aanbevolen printkoppen reinigingsmiddelen. 
Reinig met deze reinigingsmiddelen zowel de printkop als de onderliggende platenrol (printrol). Na het op de juiste wijze plaatsen van het thermotransferlint en etikettenmatereriaal, is de printer weer klaar voor gebruik. 

Belangrijk!

  • Zorg ervoor dat je de oppervlakte van de printkoppen niet bekrast, en verwijder de vervuiling alleen met een pluisvrije antistatische doek met het aanbevolen reinigingsmiddel.
  • Reinig ook de onderliggende platenrol (printrol).
  • Houd de printkop reinigingsmiddelen in de buurt van de printer, om de printkop regelmatig te kunnen onderhouden, zodat deze optimaal kan presteren.

 Vooral niet doen!

  • In de praktijk komt het wel eens voor, om wat voor reden dan ook, dat b.v een etiket aan de printkop of printrol is blijven plakken. Gebruik dan nóóit scherpe voorwerpen of gereedschappen om dit etiket te verwijderen van printkop noch van de printrol.
    Dit kan zowel de printkop als de printrol onherstelbaar beschadigen!

Hoe vaak maak ik mijn printkop schoon?

De vuistregel is, iedere keer de printkop te reinigen als u het thermotransferlint op de printer vervangt. Gebruikt u direct thermische etiketten, en heeft u dus geen thermotransferlint, dan reinigt u de printkop bij iedere etikettenrolwisseling.

Voor reinigingsmiddel voor thermische printkoppen klik hier

 

Heeft u nog vragen, of wilt u advies over onderhoudsmiddelen voor thermische printkoppen, neem dan contact met ons op!